Vi vet att semmeldagen inte är först förrän 1:e mars, men det struntar vi i! 😎 Här har du ett otroligt recept på fluffiga semlor med en härlig ton av saffran! Behöver vi säga mer? 🤩 Egentligen inte, spana in receptet nedan bara!
Ingredienser:
- 75 g smör
- 2,5 dl mjölk
- 25 g jäst
- 1 påse saffran
- 1 dl socker
- 1 ägg
- 1 krm salt
- 8 dl vetemjöl
- 300 gram mandelmassa
- 0,75 dl mjölk
- 3 dl vispgrädde
GÖR SÅHÄR:
Smält smöret, och häll sedan i mjölken. Värm till 37 grader!
Smula sönder jästen i en degbunke och häll sedan på degspadet ovan.
Tillsätt sedan de övriga ingredienserna i degbunken, men spara gärna lite vetemjöl till utbakningen. Knåda ihop till en smidig deg och låt den sedan jäsa i 40 minuter.
Knåda sedan degen på ett mjölat bord, och forma 16 bullar utav den. Lägg dem på plåt och låt jäsa ytterligare 40 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader, och grädda bullarna i 8-10 minuter i mitten av ugnen.
Ta ut och låt svalna under bakduk. Skär sedan av ett lock på bullarna.
Vispa grädde och klicka i mandelmassan utblandad med lite ovispad grädde i bullens mitt som du karvat ur. Lägg på locken och sikta florsocker ovanpå saffranssemlorna.
Sedan är det bara att NJUTA av denna otroliga skapelse! 🙏🤩 Fluffiga semlor med smak av saffran, mandelmassa och toppad med färsk grädde. #mumsfilibabba