Imponera på dina gäster med denna gyllenbruna, kryddiga julgran med hasselnötter och äppelmos i. Servera den fina julgranen till julmys i december.
Passa på att göra din baking mer hållbar genom att använda räddade ingredienser. Kolla in vårt bakningssortiment där du hittar räddade bakingredienser så som mjöl, strössel, choklad, jäst med mera!
Ingredienser:
- 2 paket smördeg
- 150 g äppelmos
- 100 g hasselnötter
- 150 g socker
- 2 teskedar kanel
- 1 uppvispat ägg eller 1 msk mjölk för pensling
Så gör du:
Värm ugnen till 185 grader varmluft.
Lägg en fyrkant smördeg på en bit bakplåtspapper. Bred ut äppelmosen och strö finhackade hasselnötter, socker och kanel ovanpå. Lägg den andra smördegsbiten ovanpå och tryck försiktigt ut degen ovanpå. Klipp först en stor triangel och sedan små remsor längs sidan och vrid remsorna – allt visas i videon ovan.
Gör en stjärna av överflödig deg med hjälp av en stjärnformad kakform och lägg stjärnan ovanpå. Resten av överskottsdegen kan du skära ut och kavla till små croissanter och lägga på bakplåtspappret tillsammans med granen. Pensla granen med ägg eller mjölk och strö över lite extra socker och hasselnötter ovanpå.
Baka din julgran i ca. 20-25 minuter – tills kakan är gyllene och krispig. Servera den fina julgranen till julmys i december.