Släng inte dina övermogna bananer, använd dem istället till att göra ett riktigt gott bananbröd. Det är svinnsmart och perfekt att fika på då övermogna bananer är väldigt söta i smaken. Vad väntar du på? Du har säkert redan många av ingredienserna hemma i skafferiet!
INGREDIENSER:
- 2 övermogna bananer
- 1/2 dl olivolja
- 2,5 dl havredryck eller mjölk
- 100 g socker
- 200 g vetemjöl
- 100 g havregryn
- 2 tsk bakpulver
- 2 teskedar kanel
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
SÅHÄR GÖR DU:
Värm ugnen till 175 grader (varmluftsugn). Mosa bananer, tillsätt olja, havredryck/mjölk och sedan de torra ingredienserna: socker, mjöl, havregryn, bakpulver, kanel, vaniljsocker och en nypa salt. Rör om smeten väl.
Lägg en bit bakplåtspapper i en brödform. Häll i smeten och grädda bananbrödet i ca. 25-30 minuter. Gräddningstiden kan variera beroende på form och ugn – kolla om bananbrödet är klart genom att göra ett stickprov. När ingen smet fastnar så är kakan klar.
Låt ditt bananbröd svalna något innan servering. Servera med smör, nutella, nötsmör eller vad du vill!