På Matsmart har vi ofta ett stort utbud av nötter och choklad, så varför inte kombinera de två och göra en smarrig chokladgranola?
INGREDIENSER:
- 100 g mandel eller andra nötter
- 75 g torkade dadlar
- 300 g havregryn
- 2 matskedar kakaopulver
- Cirka. 1,5 dl lönnsirap
- 1 msk kokosolja
- 1 nypa salt
- 100 g mörk choklad
SÅHÄR GÖR DU:
Värm ugnen till 175 grader, med över- och undervärme. Grovhacka nötter och dadlar. Häll havregryn, hackade nötter och dadlar i en skål och tillsätt kakaopulver, sirap, kokosolja och salt. Blanda det ordentligt!
Häll blandningen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Bred ut den väl så att den ligger i ett tunt lager. Grädda i ca. 20 minuter och låt sedan din granola svalna helt. Hacka chokladen fint och vänd ner i den avsvalnade chokladgranolan.
Nu har du en riktigt god och matsmart frukost!