Är det fika-tajm? Då tycker vi inte att du ska bjuda på 7 olika sorters kakor utan hemmagjorda dadelbollar istället! Dessa bollar är inte bara enkla och goda, utan även riktigt nyttiga!
INGREDIENSER:
Recept för ca. 20 bollar
- 100 g torkade eller färska dadlar
- 100 g hasselnötter
- 240 g kokta svarta bönor (motsvarande en förp. bönor)
- 1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljpulver
- 75 g färska eller frysta hallon
- 2 matskedar kakaopulver
- 1 nypa salt
- cirka. 50 g kokosflingor
SÅHÄR GÖR DU:
Om du använder torkade dadlar och de känns väldigt hårda är det bra att lägga dem i blöt en timme innan du gör dadelbollarna. Mixa först dadelbollar och hasselnötter i en matberedare.
Häll av vätskan från de svarta bönorna och skölj dem i en sil. Tillsätt i matberedaren tillsammans med vanilj, hallon, kakaopulver och salt.
Låt matberedaren gå tills du har en jämn massa. Rulla små bollar och rulla dem i kokosmjöl. Ställ in dem i kylen fram till servering och servera som ett läckert mellanmål!