Fiberrika muffins med cashewnötter, bär & vit choklad
Alla vet hur det känns att ha massa övermogna bananer hemma! Istället för att slänga dom kan de lika gärna användas till smarriga bakverk?! Bananerna är extra söta när skalet är brunt eller fläckigt och passar utmärkt att använda i bakning. Detta recept är ett perfekt litet mellanmål, och går även att frysa in så man bara kan plocka fram en när man blir sugen! 🍌🫐
Ingredienser:
Recept på 20 muffins (frysvänliga):
- 4 mogna bananer
- 4 dl mjölk
- 200 g havregryn
- 300 g vetemjöl
- 50 g socker
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
- 4 msk olivolja
- 250 g frysta bär
- 150 g cashewnötter, grovt hackade
- 100 g vit choklad, grovt hackad
Så gör du:
Värm ugnen till 200 grader varmluft.
Mixa bananer med mjölk, alternativt kan du bara mosa bananerna med en gaffel. Blanda havregryn, mjöl, bakpulver, vaniljsocker och socker i en skål. Tillsätt den blandade bananmjölken och olivoljan och rör om allt väl. Vänd i frysta bär, cashewnötter och vit choklad i smeten. Placera ut klickar i ca. 20 muffinsformar och grädda dem i ca. 16-18 minuter.
Låt muffinsen svalna och servera!