Läckra granolabars med nötter, kokos och choklad 🍫😍
Ingredienser:
✨Räcker till 14 muslibars:
- 75 g cashewnötter
- 75 g mandlar
- 25 g kokosmjöl
- 25 g sesamfrön
- 150 g havregryn
- 25 g russin
- 40 g smör
- 40 g honung
- 80 g rörsocker
- 1 nypa salt
- 80 g choklad
Så gör du:
Häll cashewnötterna, mandeln, kokosmjölet och sesamfröna i en matberedare och hacka fint. Släng med havregryn och russin.
Smält smör i en kastrull och tillsätt honung och rörsocker, låt puttra på medelvärme tills sockret karamelliserats.
Stäng av värmen och blanda alla torra ingredienser väl med sockerblandningen.
Lägg en bit bakplåtspapper över en form (vi använde en form som mäter ca 30 x 18 cm). Häll i müsliblandningen i formen och tryck ut den väl i formen så att det blir en sammanhängande massa.
Smält chokladen i vattenbad eller i en skål i mikron eller airfryer några minuter. Häll över den smälta chokladen och strö över lite flingsalt. Ställ formen i kylen tills chokladen är fast.
Ta bort bakplåtspappret från formen och skär ut ca. 14 muslibars. Förvara i en lufttät behållare i kylen.