Höstiga Chokladkakor med kanel och kardemumma
Chocolate chip cookies med en kryddig touch av kanel och kardemumma. Tillsammans bildar de här smakerna de perfekta kakorna för höstfikat! Perfekt för alla åldrar.
Passa på att göra din baking mer hållbar genom att använda räddade ingredienser. Kolla in vårt bakningssortiment där du hittar räddade bakingredienser så som mjöl, strössel, choklad, jäst med mera!
6 stora kakor eller 12 små
Ingredienser:
- 100 g smör
- 100 g socker
- 50 g farinsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk kanel
- ½ tsk kardemumma
- ½ tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 200 g vetemjöl
- 3-4 msk vatten
- 130 g smarties eller choklad (SAVED by Motatos)
Så gör du:
Förvärm ugnen till 175 grader varmluft. Låt smöret stå ute i rumstemperatur tills det blir mjukt, och skär sedan det i stora bitar. Blanda det mjuka smöret med alla torra ingredienser, använd antingen en elvisp eller en handvisp. Tillsätt till sist lite vatten för att få degen att samlas.
Sortera ut de orange smarties och lägg dem åt sidan, och blanda resten av smarties med cookie-degen. Alternativt kan du också hacka chokladen i små bitar och blanda med degen. Rulla degen till bollar - du bestämmer själv hur stora dina kakor ska vara.
Lägg bollarna på en bakplåt med bakplåtspapper med gott om avstånd mellan dem. Platta till bollarna och toppa med de orange smarties eller extra chokladbitar. Grädda de stora kakorna i ca 15 minuter och små kakorna i 12-13 minuter. Låt dem svalna innan servering. Observera att de blir krispiga först när de har svalnat!