@matigaste
Här kommer recept på en supersmarrig värmande och matig ramen med grönsaker, färs och smak av ingefära! 🍲 🥢 Visste du att ramen är en japansk nudelsoppa som du kan variera efter egen smak? 🤩
Ingredienser:
RAMEN:
- 8 dl vatten
- 2 st vitlöksklyftor
- 150 g fullkornsnudlar
- 100 g torr sojafärs eller 200g annan valfri färs
- 100 g finstrimlad vitkål
- 50 g finstrimlad paprika
- 2 dl äppel- & ingefärsjuice
- 3 msk japansk soja
- 3 msk koncentrerad grönsaksfond
- 2 msk sesamolja
- 0,5 tsk chiliflakes
TOPPING:
- Cashewnötter, kokos & ingefära
- Koriander
- Svart salt
SÅHÄR GÖR DU:
Finstrimla kål & paprika samt finhacka cashewnötsblandningen. Blötlägg färsen i varmt vatten om du använder den varianten annars gå vidare.
Häll vatten, grönsaksfond, äppel- & ingefärsjuice, 1 msk sesamolja samt sojan i en kastrull. Skala vitlöksklyftorna och tryck till dem med knivens sida så de krossas lätt och lägg ned även dem. Koka upp detta och låt koka försiktigt utan lock i 20 min.
Koka nudlarna någon minut kortare än vad som anges på förpackningen, de kommer fortsätta tillagas i buljongen sedan. Skölj av dem i kallt vatten när de är klara och låt stå tills soppan skall serveras.
Stek färsen i 1 msk sesamolja med 0,5 tsk chiliflakes tills den har bra med färg och yta.
Stek vitkålen utan fett på medelvärme (den skall fortfarande vara krispig men vi vill bli av med den mest råa smaken).
Lyft ur vitlöksklyftorna ur buljongen och häll upp den i djupa skålar.
Lägg i nudlar, färs, vitkål & paprika och toppa med cashewnötter, kokos & ingefära samt koriander, paprika och svart salt!
Nu har du en riktigt smarrig och klimatsmart ramen att njuta av! 🤩