😎 Pepsi Max 20-pack ENDAST 59 kr 😎 Till dealen
Matsmart Stories

Pasta Alfredo

Recept

2024-04-05

Pasta Alfredo

Ingredienser:

  • 500 g fettucini pasta
  • 1 liter vatten (för pastakokning)
  • 2 tsk salt (för pastavattnet)
  • 200 g färskriven parmesanost
  • 100 g smör
  • 1 kruka färsk persilja, finhackad
  • Nymalen svartpeppar (efter smak)

Så gör du:

Börja med att koka upp 1 liter vatten i en stor kastrull. Tillsätt 2 tsk salt till vattnet. Detta är ett viktigt steg för att ge pastan smak från början.

Lägg i fettucini i det kokande vattnet och låt koka enligt anvisningarna på förpackningen eller tills pastan är "al dente". Det är viktigt att inte överkoka pastan för att behålla den perfekta texturen.

Medan pastan kokar, smält smöret i en stor stekpanna över medelvärme. Lägg sedan gradvis till den färskrivna parmesanosten och rör om tills en jämn sås bildas. Lägg till en skvätt pastavatten för att göra såsen krämigare och lättare att blanda med pastan. Blanda Pasta och Sås:

När pastan är kokt, dränera den (spara lite av pastavattnet) och tillsätt den direkt i stekpannan med Alfredosåsen. Blanda försiktigt så att varje sträng pasta täcks av såsen. Om såsen verkar för tjock, tillsätt lite mer pastavatten tills du uppnår önskad konsistens.

Smaka av med nymalen svartpeppar och strö över den finhackade färska persiljan. Servera omedelbart för bästa smak och textur. Pasta Alfredo är bäst när den är färsk och krämig.