@enmatinsta
Här har vi en smarrig pastagratäng med inlagd, smakrik och lite syrlig kronärtskocka som omhuldas av krämig bechamel med ost och toppas med krispig panko. Wow-gott!
Ingredienser:
GRATÄNG
500 g pasta
400 g inlagd kronärtskocka
1/2 dl finhackad persilja
BECHAMELSÅS MED OST
4,5 msk smör
4,5 msk vetemjöl
9 dl mjölk
3 dl finriven parmesan
Flingsalt och svartpeppar
TOPPING
1/2 dl panko
1/2 dl finriven parmesan
En skvätt god olivolja
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader.
Låt kronärtskocka rinna av.
Koka pastan ca halva tiden, den ska inte bli klar.
Finhacka persilja, finriv parmesan och blanda panko och parmesan till topping.
Smält smör i en kastrull. När smöret är smält tillsätter du vetemjöl och rör tills det inte finns några klumpar. Häll på mjölken och värm under omrörning. När den tjocknat tillsätter du parmesan, rör lite till så att osten smälter. Smaka av med flingsalt och svartpeppar. Mycket svartpeppar ska det vara.
Skär kronärtskockorna i kvartar.
Blanda pasta med kronärtskocka och persilja. Häll på bechamel och strö på topping.
Grädda 25 min.
Ät och njut!!