@elsamumsar
Sugen på en twist på den klassiska helgtacosen? Voilà! Här har vi räktacos med citronmarinerat äpple och sojaugnsbakad spetskål🌮
Ingredienser:
PICKLAD GURKA
1/2 gurka
1,5 dl vatten
1/2 dl ättika
1 dl socker
FRITERADE RÄKOR
200 g stora räkor (exempelvis vannameiräkor)
Ägg
Panko
Mjölk
Rapsolja
SPETSKÅLEN
1/2 stor spetskål
1/2 dl soya
2 vitlöksklyftor
3-4 msk olivolja
S&P
SYRLIGA ÄPPLEN
1-2 äpplen
1/2 lime, både juice zest skall användas.
1 knipe persilja
1-2 msk olivolja
ÖVRIGT
Avokado
Koriander
Valfri sås
Gör såhär:
Börja med att pickla gurkan då denna skall stå kylen ca 1-2 h. Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull. Dra av från värmen och lägg ner gurkan i en glasbehållare. Låt svalna i lagen.
Fortsätt sedan med spetskålen då denna skall stå i ugnen i ca 20-35 min. Skölj och strimla spetskålen. Lägg i en bunke tillsammans med sojan och olivoljan. Salta och peppra, och lägg sedan på en plåt och in i ugnen på 175 C.
Nu är det dags för äpplena! Finhacka dem i små bitar. Lägg i en skål, hacka ner koriander och pressa juicen från limen. Blanda runt och avsluta med att zesta lite av skalet.
Dags för fritering! Lägg räkorna i mjöl,ägg och panko. Koka upp rapsolja till ca 180 C. I med räkorna och låt de friteras till de får en gyllenbrun färg.
Nu är allt färdigt! Lägg alla goda saker du precis lagat på ett tortillabröd. Toppa med avokado och koriander, och en valfri sås.
NJUT!!!