Risoni med svamp och spenat
Risoni även känd som orzo. Det ser ut som ris, men är egentligen pasta – men du kan använda det till både pasta och risrätter. Testa till exempel den här krämiga rätten med svamp och spenat.
Krämig svamprisoni med spenat
Ingredienser:
- 1 lök
- 400 g champinjon eller portobello
- 1-2 msk olivolja
- 2-3 vitlöksklyftor
- 400 g orzo/risoni
- 2 grönsaks/kycklingbuljongtärningar
- Cirka. 8 dl vatten
- 1 dl finriven parmesan
- 1 dl matlagningsgrädde
- 100 g färsk spenat
- nymalen peppar
- salt
Så gör du:
Finhacka löken och skiva champinjonerna eller portobellon tunt. Hetta upp en stor panna med lite olja och fräs lök och svamp tills löken är genomskinlig och svampen har vätskats ur.
Finhacka vitlöken och lägg i pannan tillsammans med orzo, grönsaksfond och vatten. Koka upp innehållet i pannan, rör om och sänk till medelvärme. Låt det puttra i ca. 10-12 minuter tills orzon är al-dente.
Tillsätt parmesan, matlagningsgrädde och färsk spenat. Låt det puttra ytterligare några minuter och krydda rätten med nymalen peppar och salt. Servera!