Smarrigt kladdiga brownies med spindelmönster. Ser superproffsigt ut och är så enkelt att göra hemma!
Passa på att göra din baking mer hållbar genom att använda räddade ingredienser. Kolla in vårt bakningssortiment där du hittar räddade bakingredienser så som mjöl, strössel, choklad, jäst med mera!
Recept för 6-8 personer
Ingredienser:
- 200 g smör
- 200 g choklad, t.ex. SAVED by Motatos
- 3 ägg
- 150 g vetemjöl
- 250 g socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
- Glasyr:
- Florsocker, vatten eller äggvita.
Så gör du:
Förvärm ugnen till 175 grader varmluft. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Bryt chokladen i grova bitar. Ta bort smöret från värmen och blanda chokladen med det smälta smöret. Rör om med en degspatel tills chokladen är helt smält. Låt det svalna. Vispa ägg tillsammans med vetemjöl, socker, vaniljsocker och salt. Tillsätt slutligen den svalnade smör- och chokladblandningen medan du vispar på lägsta hastighet. Vispa tills det är väl blandat.
Fördela smeten i en ugnssäker form (ca 30 x 18 cm) och grädda mitt i ugnen i ca 22-24 minuter. Kakan ska fortfarande vara mjuk, men inte flytande. Låt den sedan svalna helt och ställ den i kylskåpet i minst 4-5 timmar innan du skär den i bitar, så den får sätta sig. Det är perfekt att göra den dagen innan!
Skär kakan i fyrkanter. Rör ihop en tjock glasyr. Vill du att din glasyr ska vara mer vit i färgen och fastare kan du blanda den med äggvita, annars kan du använda vatten.
Gör en liten spritspåse av en bit bakplåtspapper. Spritsa ut en tunn spiral på varje bit brownie och dra ut glasyren från mitten med en tandpetare. Se i videon hur du gör det fina spindelvävsmönstret med glasyr.