Letar du efter en lyxigt god pastarätt att laga till kvällens middag? Hurra, för du har just hittat din rätt. Låt oss presentera VODKAPASTAN!!
Ingredienser:
- 400 g pasta
- 25 g smör
- 160 g pancetta, i bitar (inte rökt)
- 4- 5 msk vodka
- 2 dl vispgrädde
- 3,5 msk tomatpuré
- Färsk bladpersilja, grovt hackad
- Salt
- Svartpeppar, nymalen
- Parmesanost, färskriven (gärna långlagrad)
Gör såhär:
- Koka pastan i en stor kastrull enligt anvisningarna på paketet.
- Värm smöret i en stor stekpanna på medelvärme, tillsätt pancettan och stek i 3-5 minuter tills den är gyllene.
- Tillsätt vodkan och låt koka upp och sjuda i en minut innan du tillsätter grädde, tomatpuré och hackad persilja.
- Sjud försiktigt i 5 minuter eller tills såsen har tjocknat. Smaka av med salt och svartpeppar.
- När pastan är kokt, häll av vattnet och tillsätt till såsen och blanda.
- Servera med riven parmesanost.